skład / składniki
gotowanie krok po kroku
dzisiaj ugotowałeś ziemniaki jako dodatek i myślisz, co do nich podać? A w lodówce wśród różnych potraw jest mrożony kurczak? Oferujemy kulinarny przepis na kurczaka w folii z warzywami. I ugotujemy to tak, jak radzi Czeska kuchnia.
więc weź piersi z kurczaka, rozmroź je i lekko je ubij. Następnie pokrój każdą pierś na pół i natrzyj solą ze wszystkich stron. Usmaż każdą połówkę w oleju roślinnym. Pokrój boczek w kostkę i usmaż na nim posiekaną cebulę i paprykę. Dodaj seler, starty ser, przecier pomidorowy, szczyptę curry i pokrusz tam kostkę bulionową.
umieść powstałą mieszankę warzywną na kawałkach kurczaka. Następnie zawiń każdy kawałek osobno w folię. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez około pół godziny.
podawaj kurczaka na gorąco z ziemniakami lub chlebem. Goście będą mile zaskoczeni. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Curry - 352 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g