Śledź w jogurcie

niesamowicie pyszny sposób na podanie ulubionej ryby! To jedzenie przyszło do nas z Meklemburgii. Bardzo dobra przekąska typu" śledzie pod futrem & quot;. Przepis kulinarny jest prosty, jak wszystko genialne.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 7 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 25 % 4 g
90 kcal
IG: 75 / 25 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

na początek pieczemy jajka w kuchence lub gotujemy je na dużym ogniu. Jajka powinny być twarde. Podczas gotowania jajek obierz cebulę i pokrój ją w cienkie półpierścienie. Pokrój ogórek i jabłko na bardzo małe kawałki. Śledzie obieramy, wyjmujemy kręgosłup i kroimy na kawałki, które wygodnie byłoby od razu włożyć do ust bez cięcia na talerzu.
czyścimy jajka na twardo, a także drobno je kroimy, ale na razie odkładamy na bok. Wszystkie składniki, z wyjątkiem jajek, wkładamy do pięknej miski lub na płaskim naczyniu, czyli w tym samym naczyniu, w którym podasz przekąskę na stole. Wlać jogurt, aby nie było gołych przestrzeni. Najlepiej zrobić to łyżką do sosu. Wtedy na pewno będziesz mieć pewność, że wszystko jest równomiernie pokryte jogurtem. Dopraw solą i pieprzem na wierzchu. I na koniec układamy jajka. Teraz nasz śledź musi zostać wysłany do lodówki na godzinę.
przed podaniem ponownie sól i pieprz i udekoruj gałązkami zieleni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny "Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy