skład / składniki
metoda gotowania
więc bierzemy miąższ cielęcy, kroimy mięso wzdłuż, aby uzyskać warstwę 2 razy większą niż oryginał. Powstały kawałek dobrze solimy i bijemy. Teraz układamy nadzienie naszej bułki. Przykryj cienkimi plasterkami smalcu, wędzonego mięsa (lub szynki). Bierzemy jajka, ubijamy je i lekko smażymy na oleju. Po schłodzeniu jajek posmaruj nimi nadzienie.
teraz posyp drobno posiekanymi piklami. Następnie zwijamy mięso w ciasną rolkę, krawędzie i środek rolki należy związać nitką, aby nadzienie nie wypadło.
smaż wędzoną bułkę z obu stron na gorącej patelni przez 5-10 minut. Następnie wlej wodę, włóż patelnię do piekarnika na półtorej godziny (nie zapomnij okresowo podlewać bułki sokiem mięsnym. Danie podajemy z gotowanymi lub smażonymi ziemniakami, ryżem, duszonymi warzywami, sałatką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g