Kirgiska przekąska z wątroby
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz ugotować marchewkę i kapustę w rondlu lub szybkowarze.
na tarce zetrzyj ser i połowę marchewki. Ser do tego dania nadaje się do każdej twardej odmiany. Drobno posiekaj cebulę.
pokrój wątróbkę gęsi na małe kawałki i umieść na patelni z rozgrzanym olejem i dodaj cebulę i połowę marchewki. Posolić tosty i dodać gałkę muszkatołową.
następnie rozerwij poszczególne kwiaty brokułów i pokrój Pozostałe marchewki na kawałki.
teraz bierzemy formę do pieczenia i napełniamy ją pieczeniem wątroby oraz kawałkami kapusty i marchewki. Wlać śmietanę i posypać startym serem. Następnie włóż formę do piekarnika i piecz, aż powstanie piękna rumiana skorupa.
to danie podawane jest na stole pokrojonym na porcje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Wątróbka jagnięca - 101 kcal/100g
- Wołowina - 735 kcal/100g
- Wątróbka gęsia - 412 kcal/100g
- Wątróbka Kacza - 405 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g