skład / składniki
metoda gotowania
proponuję użyć tego kulinarnego przepisu, aby przygotować autentyczne chińskie jedzenie. Ryba pieczona w folii z olejem imbirowym to pieczona ryba nadziewana przyprawami i ziołami z olejem imbirowym.
w tym przepisie kulinarnym do pieczenia używa się folii, ale tak naprawdę trzeba użyć liści bananowca. Jeśli możesz je gdzieś kupić, będzie znacznie lepiej.
więc zacznijmy. Myjemy i myjemy ryby. Nadziewamy go mieszanką skórki cytryny, czosnku, kolendry, soli i pieprzu.
teraz nasmaruj rybę na zewnątrz olejem roślinnym, posyp solą, pieprzem i połóż na folii. Zawiń rybę w folię, aby nie było szczelin. Jeśli są liście bananowca, zawiń je.
teraz kładziemy rybę na blasze do pieczenia i wysyłamy do piekarnika na 20-30 minut, w zależności od wielkości i jakości ryby.
gdy ryba jest w piekarniku, weź mały rondel i rozpuść w nim masło. Następnie wrzuć imbir do tego oleju i dokładnie wymieszaj. Dodaj sos sojowy, a sos rybny jest gotowy.
gdy ryba jest upieczona, po prostu rozpakuj folię i spryskaj rybę olejem imbirowym. Dodatkowo posyp kolendrą i przełóż plasterki cytryny.
ryba pieczona w folii z masłem imbirowym jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g