ryba pieczona w folii z masłem imbirowym

magiczny zespół Smakowy z nutami imbiru. W miarę możliwości używaj liści bananowca.
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 14 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 8 % 2 g
147 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

proponuję użyć tego kulinarnego przepisu, aby przygotować autentyczne chińskie jedzenie. Ryba pieczona w folii z olejem imbirowym to pieczona ryba nadziewana przyprawami i ziołami z olejem imbirowym.
w tym przepisie kulinarnym do pieczenia używa się folii, ale tak naprawdę trzeba użyć liści bananowca. Jeśli możesz je gdzieś kupić, będzie znacznie lepiej.
więc zacznijmy. Myjemy i myjemy ryby. Nadziewamy go mieszanką skórki cytryny, czosnku, kolendry, soli i pieprzu.
teraz nasmaruj rybę na zewnątrz olejem roślinnym, posyp solą, pieprzem i połóż na folii. Zawiń rybę w folię, aby nie było szczelin. Jeśli są liście bananowca, zawiń je.
teraz kładziemy rybę na blasze do pieczenia i wysyłamy do piekarnika na 20-30 minut, w zależności od wielkości i jakości ryby.
gdy ryba jest w piekarniku, weź mały rondel i rozpuść w nim masło. Następnie wrzuć imbir do tego oleju i dokładnie wymieszaj. Dodaj sos sojowy, a sos rybny jest gotowy.
gdy ryba jest upieczona, po prostu rozpakuj folię i spryskaj rybę olejem imbirowym. Dodatkowo posyp kolendrą i przełóż plasterki cytryny.
ryba pieczona w folii z masłem imbirowym jest gotowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy