róże jabłkowe

róże jabłkowe z ciasta francuskiego są pachnące i bardzo smaczne. Chciałem upiec coś pięknego, ale nie pracochłonnego. W Internecie znalazłem taki przepis. Odbywa się to bardzo prosto, okazuje się bardzo smaczne. Ponieważ zrobiłem to po raz pierwszy, nie wyglądają zbyt dobrze. Będę się poprawiał. I radzę.
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 3 g
tłuszcze 26 % 10 g
węglowodany 66 % 25 g
208 kcal
IG: 8 / 44 / 48

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystko, czego potrzebujesz. Otwórz opakowanie ciasta francuskiego i pozostaw do rozmrożenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jabłka przekrój na pół i usuń środek. Oczyściłem też skórę, prawdopodobnie na próżno.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój jabłka w cienkie kliny

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej 1,5-2 szklanki ciepłej wody do miski i dodaj tam sok z cytryny. Zanurzamy jabłka w wodzie cytrynowej, aby nie ciemniły i nie nabrały przyjemnej kwasowości. Miskę plasterków jabłka wkładamy do kuchenki mikrofalowej na 3-4 minuty przy mocy 800 watów. Konieczne jest podgrzanie jabłek, aby łatwo się wyginały bez łamania. Następnie ostudzimy je trochę i spuszczamy płyn przez durszlak. Jabłka powinny być prawie suche.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej trochę mąki na powierzchnię roboczą i zwiń połowę ciasta w cienką warstwę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój go na 4 paski (okazało się, że jest szeroki, możesz podzielić go na 6 części). Posmaruj każdy pasek twarogiem. Posyp cukrem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż plasterki jabłka na krawędzi paska ciasta i posyp je cynamonem. Złóż pasek ciasta na pół, przykrywając jabłka tak, aby krawędź jabłek wyglądała.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Złóż każdy pasek w rolkę. Dostajemy róże. Każdy wkładamy do formy do ciasta. Posypałem go cukrem na wierzch, aby uformować karmel. Ale nadal widać, że nie wszyscy są idealni (po raz pierwszy, mimo wszystko. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe róże posyp cukrem pudrem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wszystko. Herbata Zielona, róża jabłkowa, nastrój pyszny!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy