skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystko, czego potrzebujesz. Otwórz opakowanie ciasta francuskiego i pozostaw do rozmrożenia.
Krok 2:
Jabłka przekrój na pół i usuń środek. Oczyściłem też skórę, prawdopodobnie na próżno.
Krok 3:
Pokrój jabłka w cienkie kliny
Krok 4:
Wlej 1,5-2 szklanki ciepłej wody do miski i dodaj tam sok z cytryny. Zanurzamy jabłka w wodzie cytrynowej, aby nie ciemniły i nie nabrały przyjemnej kwasowości. Miskę plasterków jabłka wkładamy do kuchenki mikrofalowej na 3-4 minuty przy mocy 800 watów. Konieczne jest podgrzanie jabłek, aby łatwo się wyginały bez łamania. Następnie ostudzimy je trochę i spuszczamy płyn przez durszlak. Jabłka powinny być prawie suche.
Krok 5:
Wlej trochę mąki na powierzchnię roboczą i zwiń połowę ciasta w cienką warstwę.
Krok 6:
Pokrój go na 4 paski (okazało się, że jest szeroki, możesz podzielić go na 6 części). Posmaruj każdy pasek twarogiem. Posyp cukrem.
Krok 7:
Połóż plasterki jabłka na krawędzi paska ciasta i posyp je cynamonem. Złóż pasek ciasta na pół, przykrywając jabłka tak, aby krawędź jabłek wyglądała.
Krok 8:
Złóż każdy pasek w rolkę. Dostajemy róże. Każdy wkładamy do formy do ciasta. Posypałem go cukrem na wierzch, aby uformować karmel. Ale nadal widać, że nie wszyscy są idealni (po raz pierwszy, mimo wszystko. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut.
Krok 9:
Gotowe róże posyp cukrem pudrem.
Krok 10:
Wszystko. Herbata Zielona, róża jabłkowa, nastrój pyszny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g