Zapiekanka owsiano-twarogowa z mandarynkami i czekoladą
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz mandarynkę, podziel na plasterki. Jeśli masz czas, możesz usunąć filmy z zrazików. Posiekaj czekoladę niezbyt drobno
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem
Krok 3:
Dodaj twarożek, śmietanę,płatki owsiane. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Dodaj czekoladę, wymieszaj
Krok 5:
Rozłóż w foremkach lub w dużej formie. Mam formy silikonowe, nie muszę smarować. Umieść plasterek mandarynki na wierzchu każdej formy
Krok 6:
Umieść formy w pojemniku do gotowania na parze lub multicookera lub w piekarniku. Jeśli w grillu powietrznym lub kuchence mikrofalowej naczynia powinny być specjalne. Gotuje się na parze przez 15 minut. w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 gr. I gotowe!
Krok 7:
Wyjmij i posyp startą czekoladą. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g