skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie składników.
Krok 2:
Ubij jajko do zmiękczonego masła. Dobrze wymieszaj.Przesiej mąkę solą. Lepiej nie dodawać całej mąki od razu, ponieważ może być wymagane 1-2 łyżki.L. więcej lub mniej. Zagnieść ciasto.
Krok 3:
Rozłóż ciasto w dzielonej formie, pokrytej pergaminem i nasmarowanej olejem roślinnym, tworząc boki. W cieście często nakłuwaj widelcem, aby nie pęczniał podczas pieczenia. Wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 gr.. przez 10-15 minut do lekkiego rumienia.
Krok 4:
Przejdź do nadzienia. W misce połącz twarożek, ser starty na grubej tarce, sól i jajka. Dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Dodaj zieloną cebulę, koperek, pietruszkę do nadzienia serowego. Mieszać.
Krok 6:
Grzyby kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor z odrobiną oleju roślinnego.
Krok 7:
Teraz dodaj smażone grzyby do nadzienia.
Krok 8:
Rozłóż nadzienie na cieście, wyrównaj.
Krok 9:
Z resztek ciasta dekorujemy ciasto według własnego uznania. Wysyłamy ponownie do piekarnika na 30 minut.
Krok 10:
Wyjmij z piekarnika, pozwól mu ostygnąć. I wzywamy wszystkich do stołu.
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g