skład / składniki
metoda gotowania
1. Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dobrze wymieszać.
2. Przesiej mąkę. Dodaj połowę mąki i sól do drożdży. Wymieszaj łyżką.
3. Stopniowo dodawaj pozostałą mąkę i zagniataj miękkie, posłuszne ciasto. Przykryj gotowe ciasto ręcznikiem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 40 minut.
4. W międzyczasie pokrój kiełbasę na plastry i zetrzyj ser na grubej tarce (wymieszaj różne rodzaje sera).
5. Podziel ciasto na trzy małe części i jedną dużą. Trzy cienkie ciasta powinny być wykonane z małych i dużych boków.
6. Rozwałkuj ciasta na pizzę i wytnij na wymiar formy, w której będziesz piec. Rozwałkowane ciasta piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 4 minuty.
7. W międzyczasie rozwałkuj pozostałe ciasto na boki w prostokąt i włóż do formy. Połóż warstwę półproduktu na dnie formy.
8. Na każdej warstwie dodaj keczup, połóż ser i kiełbasę.
9. Piecz pizzę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut lub do miękkości.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Salami - 568 kcal/100g