warstwowa domowa pizza

Prosty przepis na niezwykłą i bardzo smaczną wielowarstwową pizzę. Pizza okazuje się bardzo smaczna i pożywna.
NoFearAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 14 g
tłuszcze 38 % 18 g
węglowodany 32 % 15 g
257 kcal
IG: 27 / 0 / 73

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dobrze wymieszać.
2. Przesiej mąkę. Dodaj połowę mąki i sól do drożdży. Wymieszaj łyżką.
3. Stopniowo dodawaj pozostałą mąkę i zagniataj miękkie, posłuszne ciasto. Przykryj gotowe ciasto ręcznikiem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 40 minut.
4. W międzyczasie pokrój kiełbasę na plastry i zetrzyj ser na grubej tarce (wymieszaj różne rodzaje sera).
5. Podziel ciasto na trzy małe części i jedną dużą. Trzy cienkie ciasta powinny być wykonane z małych i dużych boków.
6. Rozwałkuj ciasta na pizzę i wytnij na wymiar formy, w której będziesz piec. Rozwałkowane ciasta piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 4 minuty.
7. W międzyczasie rozwałkuj pozostałe ciasto na boki w prostokąt i włóż do formy. Połóż warstwę półproduktu na dnie formy.
8. Na każdej warstwie dodaj keczup, połóż ser i kiełbasę.
9. Piecz pizzę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut lub do miękkości.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Salami - 568   kcal/100g

Podobne przepisy