skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozmrozić ciasto, lekko rozwałkować. Pokroić w paski (około 2 cm). Kiełbasę cienko pokroić i ułożyć na paskach ciasta, lekko zachodząc na siebie
Krok 2:
Zwiń w & quot; różę & quot;. Końcówki ciasta zawiń w dół & quot; różyczki"
Krok 3:
Dolna krawędź ciasta owinąć lekko pod spód różyczki, formując & quot; pączek & quot;. W razie potrzeby ciasto po bokach można posmarować luźnym jajkiem lub żółtkiem Upewnij się, że smar nie spadnie na krawędzie ciasta, ponieważ zapobiegnie to rozwarstwieniu ciasta podczas pieczenia
Krok 4:
Ułożyć & quot; różyczki" na wyłożonej papierem blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika na 20 minut w temp. 180*
Krok 5:
Spójrz - mogą się spalić. Finita! Smacznego!
ciasto innego producenta zachowuje się bardzo różnie. Dlatego zalecam ciągłe używanie jednej marki. "Star" i ARO bardzo dobre ciasto! Obaj producenci oferują całe spektrum-drożdże, bez drożdży, kwaśne-cokolwiek, ogólnie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g