babeczki Kokosowe z wiśniami

delikatne babeczki o smaku kokosowym i wiśni w środku. Można szybko gotować bez użycia urządzeń kuchennych. Z dostępnych produktów. Pyszny dodatek do kawy lub herbaty.
MarishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 27 % 19 g
węglowodany 66 % 46 g
348 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do robienia babeczek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włącz piekarnik na 200 stopni., aby dobrze się rozgrzała. Na małym ogniu rozpuść masło(lub margarynę, ale lepsze masło).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W dużej misce wymieszaj suche składniki: mąkę przesianą proszkiem do pieczenia, cukier, płatki kokosowe.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W innej misce wymieszaj jajka z mlekiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej tutaj stopione masło i dokładnie wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej płynną mieszaninę do miski z suchy i mieszaj, aż będzie gładka. Łatwo to zrobić trzepaczką lub po prostu widelcem. Ciasto nie jest zbyt grube.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wypełnij formy silikonowe ciastem 2/3 objętości. W każdej formie wkładamy wiśnie i lekko pokrywamy ciastem. Nie możesz tego przykryć, ponieważ podczas pieczenia wiśnia nadal spadnie.Wkładamy do piekarnika.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pieczemy przez 20 minut, a następnie sprawdzamy. Jeśli góra nie jest jeszcze zrumieniona, przestawiamy blachę do pieczenia z foremkami do górnej pozycji piekarnika i pieczemy przez kolejne 5-10 minut. Skoncentruj się na piekarniku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Niech babeczki trochę ostygną. Ostrożnie wyjmij z foremek. Są bardzo delikatne. Posyp cukrem pudrem na drobnym sitku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Miłej herbaty!

ta ilość ciasta daje 15 babeczek. Użyłem 2 zestawów silikonowych form d7, 5 cm. Radzę używać silikonowych lub papierowych foremek do pieczenia. Babeczki są bardzo delikatne i trudno będzie je wyjąć z metalowych foremek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy