banany z orzechami i miodem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
myjemy banany, kroimy od wklęsłej strony na skórce, na całej długości i na końcach oraz miąższu, ale nie kroimy do końca. Pokrój orzechy włoskie na małe kawałki. Przenosimy orzechy do bananów, wciskamy je bezpośrednio w nacięcia na miąższu. Nacięcia podlewamy miodem i posypujemy cynamonem, owijamy banany folią. Przenieś banany na blachę do pieczenia i piecz w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180.
wyjmujemy, rozkładamy folię i wkładamy do piekarnika na kolejne dziesięć minut. Podawaj gorące banany z miodem i orzechami, polewając je rozpuszczoną czekoladą.
wyjmujemy, rozkładamy folię i wkładamy do piekarnika na kolejne dziesięć minut. Podawaj gorące banany z miodem i orzechami, polewając je rozpuszczoną czekoladą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g