banany z orzechami i miodem

zafunduj sobie ten prosty i szybki przepis. Pyszności.
SerofimaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 3 g
tłuszcze 23 % 9 g
węglowodany 70 % 28 g
205 kcal
IG: 4 / 59 / 37

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min
myjemy banany, kroimy od wklęsłej strony na skórce, na całej długości i na końcach oraz miąższu, ale nie kroimy do końca. Pokrój orzechy włoskie na małe kawałki. Przenosimy orzechy do bananów, wciskamy je bezpośrednio w nacięcia na miąższu. Nacięcia podlewamy miodem i posypujemy cynamonem, owijamy banany folią. Przenieś banany na blachę do pieczenia i piecz w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180.
wyjmujemy, rozkładamy folię i wkładamy do piekarnika na kolejne dziesięć minut. Podawaj gorące banany z miodem i orzechami, polewając je rozpuszczoną czekoladą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy