babeczki serowe
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kilkakrotnie przesiać przez sito.
2. Następnie dodaj sól, a następnie margarynę, wymieszaj wszystko rękami i pokrusz na okruchy.
3. Dodaj starty ser i zioła do mieszanki.
4. Osobno w innej misce wymieszaj mleko z jajkiem i wlej wszystko z góry do gotowej mieszanki i wymieszaj rękami.
5. Półpłynne lepkie ciasto wyłożyć na powierzchnię mąką i posypać mąką zwinąć w kiełbasę, pokroić w krążki. Ciasto nie jest wyciskane ani zagniatane mąką, powinno pozostać bujne i półgęstej konsystencji. Tylko posyp mąką!
6. Po zanurzeniu każdego w mące połóż na blasze do pieczenia - na papierze.
nie naciskaj ciasta, nie ugniataj, wszystko powinno być puszyste.
7. Posmaruj wierzch pędzlem mlekiem.
8. Piec przez 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.
2. Następnie dodaj sól, a następnie margarynę, wymieszaj wszystko rękami i pokrusz na okruchy.
3. Dodaj starty ser i zioła do mieszanki.
4. Osobno w innej misce wymieszaj mleko z jajkiem i wlej wszystko z góry do gotowej mieszanki i wymieszaj rękami.
5. Półpłynne lepkie ciasto wyłożyć na powierzchnię mąką i posypać mąką zwinąć w kiełbasę, pokroić w krążki. Ciasto nie jest wyciskane ani zagniatane mąką, powinno pozostać bujne i półgęstej konsystencji. Tylko posyp mąką!
6. Po zanurzeniu każdego w mące połóż na blasze do pieczenia - na papierze.
nie naciskaj ciasta, nie ugniataj, wszystko powinno być puszyste.
7. Posmaruj wierzch pędzlem mlekiem.
8. Piec przez 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g