skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze produkty.
Krok 2:
Pokrój masło w kostkę.
Krok 3:
Dodaj śmietanę i białko. Pozostaw żółtko do smarowania rolek. Ugniatamy wszystko.
Krok 4:
Dodaj sól i mąkę. Posyp mąkę jedną łyżką, zagniataj ciasto.
Krok 5:
Gotowe ciasto zwija się w kulkę. Nie wkładamy go długo do lodówki. Włącz piekarnik na 180 stopni, pozwól mu się rozgrzać.
Krok 6:
W międzyczasie kroimy kiełbaski wzdłuż na pół, ser kroimy w kostki o grubości 0,5 cm.
Krok 7:
Wyciągamy nasze ciasto. Dzielimy go na 2 części. Rozwałkuj jedną część ciasta w kształcie prostokąta o grubości 0,3-0,4 cm, Rozłóż rząd kiełbasek, polej keczupem, a następnie rząd sera. Ciasto zwijamy w formie bułki i kroimy w małe porcje bułek. Robimy to samo z drugą częścią testu.
Krok 8:
Rozłóż nasze bułki na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem roślinnym. Używam maty silikonowej, nie trzeba jej smarować. Wymieszaj żółtko z 2 łyżkami wody i posmaruj nim nasze bułki. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut do pieczenia. Skoncentruj się na swoich piekarnikach.
Krok 9:
Połóż gotowe bułki na talerzu)
Krok 10:
Ciesz się smakiem aromatycznych wypieków. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g