Roladki z serem i kiełbasą

soczyste i apetyczne bułki na uczty! Bardzo smaczne do jedzenia! Bardzo proste w przygotowaniu! Śniadanie, przekąska, piknik, dziecko do szkoły ze sobą - te bułki to uniwersalne danie!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 51 % 25 g
węglowodany 29 % 14 g
323 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój masło w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj śmietanę i białko. Pozostaw żółtko do smarowania rolek. Ugniatamy wszystko.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sól i mąkę. Posyp mąkę jedną łyżką, zagniataj ciasto.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe ciasto zwija się w kulkę. Nie wkładamy go długo do lodówki. Włącz piekarnik na 180 stopni, pozwól mu się rozgrzać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W międzyczasie kroimy kiełbaski wzdłuż na pół, ser kroimy w kostki o grubości 0,5 cm.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyciągamy nasze ciasto. Dzielimy go na 2 części. Rozwałkuj jedną część ciasta w kształcie prostokąta o grubości 0,3-0,4 cm, Rozłóż rząd kiełbasek, polej keczupem, a następnie rząd sera. Ciasto zwijamy w formie bułki i kroimy w małe porcje bułek. Robimy to samo z drugą częścią testu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż nasze bułki na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem roślinnym. Używam maty silikonowej, nie trzeba jej smarować. Wymieszaj żółtko z 2 łyżkami wody i posmaruj nim nasze bułki. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut do pieczenia. Skoncentruj się na swoich piekarnikach.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połóż gotowe bułki na talerzu)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ciesz się smakiem aromatycznych wypieków. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy