ciasto z galaretką z konserw rybnych

pyszne, delikatne i szybkie ciasto rybne..
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 8 g
tłuszcze 27 % 9 g
węglowodany 48 % 16 g
178 kcal
IG: 19 / 0 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystko, czego potrzebujemy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij 3 jajka, dodaj śmietanę, mleko, gaszoną sodę. Zagniatamy ciasto nieco grubsze niż naleśniki (jak biszkopt). Następnie wlej olej z puszki do ciasta. wszystko dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nasmaruj dzielone naczynie do pieczenia olejem roślinnym i wlej połowę ciasta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż warstwę cebuli pokrojonej w półpierścienie

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie rozłóż puszkę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż jajka pokrojone w paski na wierzchu

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlać pozostałe ciasto i wstawić do piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 150 stopni.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pozwól ciastu ostygnąć, a następnie wyciągnij z dzielonej formy. Ciasto rybne jest gotowe!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Sardynki konserwowe - 221   kcal/100g

Podobne przepisy