ciasto z galaretką z konserw rybnych
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystko, czego potrzebujemy.
Krok 2:
Ubij 3 jajka, dodaj śmietanę, mleko, gaszoną sodę. Zagniatamy ciasto nieco grubsze niż naleśniki (jak biszkopt). Następnie wlej olej z puszki do ciasta. wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Nasmaruj dzielone naczynie do pieczenia olejem roślinnym i wlej połowę ciasta.
Krok 4:
Rozłóż warstwę cebuli pokrojonej w półpierścienie
Krok 5:
Następnie rozłóż puszkę
Krok 6:
Rozłóż jajka pokrojone w paski na wierzchu
Krok 7:
Wlać pozostałe ciasto i wstawić do piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 150 stopni.
Krok 8:
Pozwól ciastu ostygnąć, a następnie wyciągnij z dzielonej formy. Ciasto rybne jest gotowe!
Krok 9:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Sardynki konserwowe - 221 kcal/100g