Babeczka z wiśniami na kefirze
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować.
Krok 2:
Ubij masło z cukrem, aż cukier się rozpuści, dodaj po 1 jajku i ubij.
Krok 3:
Dodaj kefir i sodę, wymieszaj.
Krok 4:
W małych porcjach dodaj mąkę, zagnieść ciasto, powinno być jak gęsta śmietana.
Krok 5:
Wyłóż formę papierem do pieczenia, wlej część ciasta do formy, następnie włóż trochę wiśni bez pestek, następnie ponownie ciasto, a następnie ponownie wiśnie, ciasto powinno być na wierzchu.
Krok 6:
Włóż babeczkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-60 minut.
Krok 7:
Pozwól lekko ostygnąć w formie, a następnie wyciągnij i całkowicie ostudź. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g