kotlety kurczak ananasy ser

przepyszne kotlety będą główną atrakcją Twojego świątecznego stołu. Mój najstarszy syn absolutnie nie je mięsa. Można go tylko delikatnie wymieszać gdzieś w jakimś naczyniu. Ale kiedy po raz pierwszy zobaczył te kotlety-zainteresował się: & quot; mamo, a co to jest takie piękne?". - A ty spróbuj:) i mu się podobało) nie mówimy, że to mięso) po prostu prosimy mamę o przygotowanie kotletów:)))))
NikaForeverAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 12 g
tłuszcze 32 % 8 g
węglowodany 20 % 5 g
140 kcal
IG: 40 / 60 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój paprykę w paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na rozgrzanej i natłuszczonej patelni zrumienić cebulę na złoty kolor.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój filet na kilka części i ostrożnie pokonaj z obu stron.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kotlety układamy na pergaminie lub blasze do pieczenia nasmarowanej olejem, solą, pieprzem i lekko smarujemy majonezem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż smażoną cebulę i kawałki ananasa na wierzchu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie następną warstwą jest papryka.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na grubej tarce trzy sery i obficie posyp kotlety. Wysyłamy je do piekarnika w temperaturze 180-200 stopni na 30 minut (dokładny czas i temperatura zależy od mocy piekarnika)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kotlety podawać na gorąco! Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy