babeczka czekoladowa na kefirze z mrożonymi jagodami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować.
Krok 2:
Cukier ubij z jajkiem.
Krok 3:
Dodaj gęsty kefir, wymieszaj, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto.
Krok 4:
Dodaj kakao do ciasta, wymieszaj, a następnie olej roślinny, i wiśnie bez pestek.
Krok 5:
Zagnieść ciasto. wlać ciasto do formy natłuszczonej olejem roślinnym. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40-60 minut.
Krok 6:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal / 100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal / 100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g