kruche ciasteczka
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
w misce włóż masło o temperaturze pokojowej cukier puder i olej roślinny. Mieszaj, aż będzie gładka. Dodaj skrobię, wymieszaj. Dodaj mąkę, ponownie wymieszaj.
ugniataj rękami, aż będzie gładka. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą część zwijamy w kiełbasę. I pokrój nożem na małe kawałki. Ułóż kawałki ciasta na blasze do pieczenia. Piec w 150 stopniach do zrumienienia (30 do 60 minut, w zależności od piekarnika). Ciasteczka można już jeść w tej formie, jeśli ktoś nie lubi słodkich ciasteczek. Cóż, kto lubi, zwijamy ciasteczka w cukier puder, gdy są gorące.
ugniataj rękami, aż będzie gładka. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą część zwijamy w kiełbasę. I pokrój nożem na małe kawałki. Ułóż kawałki ciasta na blasze do pieczenia. Piec w 150 stopniach do zrumienienia (30 do 60 minut, w zależności od piekarnika). Ciasteczka można już jeść w tej formie, jeśli ktoś nie lubi słodkich ciasteczek. Cóż, kto lubi, zwijamy ciasteczka w cukier puder, gdy są gorące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g