skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty dla & quot; czekoladowa zjeżdżalnia & quot;
Krok 2:
Gaz sodowy kwasem cytrynowym
Krok 3:
Roztop masło
Krok 4:
Dodaj 2 jajka, sól, sodę, cukier, mąkę. Wszystko wymieszać. Dodawaj mąkę stopniowo, ile zajmie ciasto.
Krok 5:
Zagnieść niezbyt strome ciasto, ale tak, aby można było przewinąć przez maszynę do mięsa.
Krok 6:
Ciasto przepuścić przez maszynkę do mięsa i ułożyć na wierzchu pokrytym papierem do pieczenia.
Krok 7:
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, aż będzie ugotowany.
Krok 8:
Gotuj puszkę skondensowanego mleka przez 2,5 godziny.
Krok 9:
Orzechy obierz i posiekaj.
Krok 10:
Wymieszaj gotowane mleko skondensowane z orzechami, kawałkiem masła.
Krok 11:
Dodaj ciasteczka i wymieszaj.
Krok 12:
Połóż masę na talerzu ze zjeżdżalnią.
Krok 13:
Zetrzyj czekoladę i posyp ciasto. Wstaw na kilka godzin (możesz na noc) do lodówki.
Krok 14:
Wysyłamy ciasto na stół i traktujemy bliskich i siebie.
Krok 15:
Domowe ciasta, zwłaszcza spożywane rano - tylko na korzyść!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g