ciasto z jabłkami Charlotte
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozbij jajka, dobrze wymieszaj.
Krok 2:
Dodaj cukier, wymieszaj.
Krok 3:
Dodaj kefir, stopione masło, wymieszaj.
Krok 4:
Wlej mąkę.
Krok 5:
Dodaj sodę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
Umyj jabłka, obierz, rdzeń.
Krok 7:
Pokrój jabłka na plasterki.
Krok 8:
Posmaruj spód arkusza olejem, ułóż jabłka. Na wierzch wlać ciasto. Włóż do piekarnika. Piekarnik 30 & 039;
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g