cukinia w cieście francuskim pieczona

proste i pyszne bułeczki z ciasta francuskiego na letnie śniadanie. Ciasto francuskie to przestrzeń do realizacji kulinarnych fantazji. Proponuję upiec z niego takie wspaniałe letnie bułki z ulubioną cukinią i pomidorami.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 39 % 13 g
węglowodany 52 % 17 g
204 kcal
IG: 17 / 83 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Prosty zestaw produktów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nie ma przepisu jako takiego! To bardzo proste! Ciasto kroimy na kwadraty, cukinię kroimy w krążki według liczby kwadratów ciasta. Lekko rozwałkuj każdy kwadrat, połóż cukinię na środku i dodaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posmaruj kwaśną śmietaną i posyp przyprawami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie ściśnij w kółko, połóż plastry pomidorów na środku, posyp solą i ziołami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut, aż będzie złoty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Serniki są bardzo smaczne! Na Zewnątrz-chrupiące, w środku-delikatne i soczyste!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy