cukinia w cieście francuskim pieczona
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Prosty zestaw produktów.
Krok 2:
Nie ma przepisu jako takiego! To bardzo proste! Ciasto kroimy na kwadraty, cukinię kroimy w krążki według liczby kwadratów ciasta. Lekko rozwałkuj każdy kwadrat, połóż cukinię na środku i dodaj.
Krok 3:
Posmaruj kwaśną śmietaną i posyp przyprawami.
Krok 4:
Następnie ściśnij w kółko, połóż plastry pomidorów na środku, posyp solą i ziołami.
Krok 5:
Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut, aż będzie złoty.
Krok 6:
Serniki są bardzo smaczne! Na Zewnątrz-chrupiące, w środku-delikatne i soczyste!
Krok 7:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g