placki drożdżowe nadziewane suszonymi grzybami z cebulą
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj wszystkie składniki ciasta na gładką masę. Włóż powstałą masę do torby i włóż do lodówki na 2 godziny. Wszyscy!
2. Przygotuj nadzienie: wstępnie namoczone grzyby, gotuj, a następnie lekko smaż z cebulą.
2. Po dwóch godzinach wyjmujesz ciasto z lodówki, lekko ugniatasz w mące i formujesz placki grzybami.
3. Możesz także wybrać metodę gotowania: piec w nagrzanym piekarniku do 180 ° C przez 20-25 minut lub smażyć na patelni w rozgrzanym oleju słonecznikowym. Są bardzo smaczne na dwa sposoby. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal / 100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g