placki drożdżowe nadziewane suszonymi grzybami z cebulą

Prosty przepis na ciasto drożdżowe, dla leniwych!:).
AnastazjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 11 g
tłuszcze 9 % 5 g
węglowodany 72 % 41 g
252 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Wymieszaj wszystkie składniki ciasta na gładką masę. Włóż powstałą masę do torby i włóż do lodówki na 2 godziny. Wszyscy!

2. Przygotuj nadzienie: wstępnie namoczone grzyby, gotuj, a następnie lekko smaż z cebulą.

2. Po dwóch godzinach wyjmujesz ciasto z lodówki, lekko ugniatasz w mące i formujesz placki grzybami.

3. Możesz także wybrać metodę gotowania: piec w nagrzanym piekarniku do 180 ° C przez 20-25 minut lub smażyć na patelni w rozgrzanym oleju słonecznikowym. Są bardzo smaczne na dwa sposoby. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 286   kcal/100g
  • Kurki suszone - 261   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 231   kcal / 100g
  • Borowiki suszone - 315   kcal/100g
  • Shiitake suszone - 331   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy