Sernik Truskawkowy
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Robienie ciasta. Wymieszaj śmietanę i masło w temperaturze pokojowej za pomocą miksera.
Krok 2:
Następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i ugniataj, aż ciasto będzie gładkie i nie będzie lepkie. Ciasto rozprowadzamy do formy i rozprowadzamy na dnie i na krawędziach, aby były wysokie boki.
Krok 3:
Wlej truskawki na dno.
Krok 4:
Przygotuj krem. Wymieszaj jajko, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i mąkę. Wlej to wszystko na jagody.
Krok 5:
Włóż ciasto do piekarnika nagrzanego do 180-200 ºC na 50 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g