skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Będziemy potrzebować dwóch misek o różnych rozmiarach. Do jednego należy wlać wrzącą wodę, a do drugiego, dużego, pokroić masło i złamać czekoladę. Wymieszaj te dwa składniki, aż będą gładkie.
Krok 2:
Po ostatecznym stopieniu masła i czekolady miskę można wyczyścić z łaźni wodnej.
Krok 3:
Dodaj orzechy, jeśli je kochasz.
Krok 4:
Wlej cukier do powstałej masy, wymieszaj.
Krok 5:
Mieszaj jajka pojedynczo, dokładnie mieszaj.
Krok 6:
Dodaj proszek do pieczenia i mąkę.
Krok 7:
Wymieszaj, możesz użyć miksera, 1-2 minuty.
Krok 8:
Dodaj rozmrożone wiśnie, musisz jak najlepiej pozbyć się mrożonych wiśni z wody. Ale wyciskanie wiśni nie jest tego warte, lepiej po prostu położyć ją na papierowej serwetce.
Krok 9:
Wymieszaj.
Krok 10:
Rozłóż masę na głębokiej blasze do pieczenia, wyrównaj.
Krok 11:
Piec w 140-160 stopniach przez 20-30 minut.
Krok 12:
Po upieczeniu ciasta pozwól mu trochę ostygnąć.
Krok 13:
Teraz pokrój go na kwadraty.
Krok 14:
Przygotuj krem: ubij śmietanę, aż będzie gęsta. Połącz śmietanę i śmietanę i ubij trochę więcej. Wlej proszek, smakując, aby nie było zbyt słodko. Wszystko ubijamy. Krem jest gotowy.
Krok 15:
Deser można zbierać na różne sposoby. Możesz złożyć piramidę, rozprowadzając warstwy na talerzu.
Krok 16:
I można podawać w misce, również smarując warstwy. Udekoruj świeżą jagodą.
Krok 17:
Bon appetit..!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Czereśnia - 50 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g