śledzie z warzywami zapiekane w pergaminie

pyszne, zdrowe i bardzo niedrogie danie ze swojego ulubionego śledzia. Średnio kosztuje nieco więcej niż sto rubli, biorąc pod uwagę fakt, że kupuję śledzie drogie-olutorskaya. Mamy ją po 80 rubli za kilogram. Ale równie dobrze możesz kupić zwykły za 45 rubli. Po prostu jest mniejsza. To danie ma swoje korzenie w głodnych latach dziewięćdziesiątych. W sklepach-puste półki, w torbach-puste portfele. Ale morze jest-oto jest, blisko! Zawsze była okazja, żeby coś z niego wyłowić! Marchewka i cebula zawsze były w sprzedaży. A masło nie jest potrzebne w tym naczyniu! Ci, którzy nie mieli piekarnika, po prostu parowali tę rybę w dużym rondlu lub patelni, z niewielką ilością wody. Ale nadal najsmaczniejszy okazuje się właśnie podczas pieczenia w piekarniku i to w pergaminie (papierze do pieczenia). Nie polecam pieczenia w folii-po owinięciu tworzą się w niej mikropęknięcia, przez które wypływa sok.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 12 g
tłuszcze 35 % 8 g
węglowodany 13 % 3 g
126 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto taki prosty zestaw produktów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj cebulę i marchewkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj, sól i pieprz. Dodaj liść laurowy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Śledzie rozmrażamy, w razie potrzeby obieramy łuski, usuwamy skrzela i wnętrzności bez przecinania brzucha (przez głowę). Dobrze spłucz i osusz ręcznikami papierowymi. Sól i pieprz wewnątrz i na zewnątrz, włóż kawior do środka i szczelnie napełnij nadzieniem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie każdą rybę kładziemy na arkuszu pergaminu lub papieru do pieczenia. Szczelnie zawiń rybę w dwie warstwy papieru. Wziąłem nawet zszywacz dla niezawodności.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj blachę do pieczenia papierem lub folią, połóż na niej rybę, dodaj trochę wody (ale możesz bez niej), włóż do zimnego piekarnika. Włącz go na 180 stopni i piecz przez 50 minut. Następnie wyłącz piekarnik i zostaw tam rybę na kolejną godzinę. W tym czasie ostygnie do ciepłego stanu i będzie jeszcze smaczniejszy! Rozpakuj, rozłóż na talerzu i udekoruj zielenią. Smacznego!

bardzo proste, tanie i niezwykle smaczne!
TEN ŚLEDŹ JEST ZJADANY NAWET PRZEZ TYCH, KTÓRZY WCZEŚNIEJ GO NIE ZNOSILI!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy