skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto taki prosty zestaw produktów.
Krok 2:
Posiekaj cebulę i marchewkę.
Krok 3:
Wymieszaj, sól i pieprz. Dodaj liść laurowy.
Krok 4:
Śledzie rozmrażamy, w razie potrzeby obieramy łuski, usuwamy skrzela i wnętrzności bez przecinania brzucha (przez głowę). Dobrze spłucz i osusz ręcznikami papierowymi. Sól i pieprz wewnątrz i na zewnątrz, włóż kawior do środka i szczelnie napełnij nadzieniem.
Krok 5:
Następnie każdą rybę kładziemy na arkuszu pergaminu lub papieru do pieczenia. Szczelnie zawiń rybę w dwie warstwy papieru. Wziąłem nawet zszywacz dla niezawodności.
Krok 6:
Przykryj blachę do pieczenia papierem lub folią, połóż na niej rybę, dodaj trochę wody (ale możesz bez niej), włóż do zimnego piekarnika. Włącz go na 180 stopni i piecz przez 50 minut. Następnie wyłącz piekarnik i zostaw tam rybę na kolejną godzinę. W tym czasie ostygnie do ciepłego stanu i będzie jeszcze smaczniejszy! Rozpakuj, rozłóż na talerzu i udekoruj zielenią. Smacznego!
TEN ŚLEDŹ JEST ZJADANY NAWET PRZEZ TYCH, KTÓRZY WCZEŚNIEJ GO NIE ZNOSILI!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g