kiełbaski z ciasta francuskiego
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki i suszymy serwetką. Ciasto rozmrażamy, cienko rozwałkujemy, wycinamy szklanką kubki do wielkości kiełbasy. Złóż, jak pokazano na zdjęciu. Nacinać.
Krok 2:
Tworzymy kwiaty.
Krok 3:
Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4:
Posmaruj bitym żółtkiem.
Krok 5:
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut, aż będzie rumiany. Miłego pieczenia i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g