kiełbaski z ciasta francuskiego

Zachwyć swoich bliskich w dzień wolny tak pięknym ciastem! Przygotowanie tego piękna jest dość proste i wygląda bardzo atrakcyjnie! Dobra opcja na sobotnią herbatę.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 41 % 21 g
węglowodany 39 % 20 g
278 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki i suszymy serwetką. Ciasto rozmrażamy, cienko rozwałkujemy, wycinamy szklanką kubki do wielkości kiełbasy. Złóż, jak pokazano na zdjęciu. Nacinać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Tworzymy kwiaty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posmaruj bitym żółtkiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut, aż będzie rumiany. Miłego pieczenia i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Kiełbasa"amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy