Julienne z kurczakiem i grzybami w foremkach do ciastek

chodzi o boisko! Świetna opcja na gorącą przekąskę. Julien to dość proste danie, ale możesz uczynić je bardziej atrakcyjnym i odpowiednio smaczniejszym, jeśli ugotujesz je w kolorowych silikonowych foremkach od Oursson. Gotowe danie nie musi być wyjmowane z foremek, Julien powinien być podawany na gorąco. Zalecamy również zamrożenie gotowych juliens i podgrzanie ich w kuchence mikrofalowej przed podaniem. Smak potrawy się nie zmieni.
OrsikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 12 g
tłuszcze 40 % 10 g
węglowodany 12 % 3 g
162 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę, pieczarki i filety z kurczaka w paski i smaż na oliwie z oliwek. Sól i pieprz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ułóż smażoną cebulę z kurczakiem i grzybami w kokilkach, wypełniając je 3/4 objętości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj śmietanę, skrobię, starty ser, sól i pieprz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wypełnij powstałą masę foremek po brzegi.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piec w rozgrzanym piekarniku 180C przez 20 minut. Sprawdź gotowość.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj upieczone juliens jako gorącą przekąskę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g

Podobne przepisy