kurczak marynowany w soku z cytryny i sosie sojowym
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
piersi z kurczaka umyć, osuszyć, posolić, posypać przyprawami i posmarować musztardą, włożyć do głębokiej miski.
wymieszaj sos sojowy z sokiem z cytryny i napełnij piersi powstałą marynatą, przykryj talerzem i umieść mały ładunek.
marynuj kurczaka przez co najmniej 2 godziny, a najlepiej pozostaw na całą noc.
połóż marynowane piersi z kurczaka na blasze do pieczenia i posmaruj wierzch olejem roślinnym za pomocą pędzla.
piecz kurczaka w piekarniku w temperaturze 200° przez około 1 godzinę.
wymieszaj sos sojowy z sokiem z cytryny i napełnij piersi powstałą marynatą, przykryj talerzem i umieść mały ładunek.
marynuj kurczaka przez co najmniej 2 godziny, a najlepiej pozostaw na całą noc.
połóż marynowane piersi z kurczaka na blasze do pieczenia i posmaruj wierzch olejem roślinnym za pomocą pędzla.
piecz kurczaka w piekarniku w temperaturze 200° przez około 1 godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g