kaczka z wiśniami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować.
Krok 2:
Kawałki kaczki posolić, dodać pieprz, wymieszać.
Krok 3:
Usmaż kawałki kaczki na patelni, aby skórka była chrupiąca.
Krok 4:
Złożyć do żeliwa lub naczynia do pieczenia, dodać wiśnie (wiśnie można wziąć świeże, mrożone lub we własnym soku, ale konieczne jest, aby były bez pestek), wlać tłuszcz, który pozostał na patelni, przykryć pokrywką lub folią, wysłać do piekarnika na 40 minut.
Krok 5:
Podawaj z lekką sałatką i tłuczonymi ziemniakami. Smacznego!
pyszności!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g