kaczka z wiśniami

bardzo smaczna kaczka duszona z wiśniami! Zawsze chciałem spróbować mięsa z niektórymi jagodami i nadal nie mogłem odważyć się ugotować, ale nikomu nie chcę zepsuć tak drogiego produktu, a potem w końcu zdecydowałem, bardzo mi się podobało, teraz na pewno będę eksperymentować)))))
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 12 g
tłuszcze 49 % 28 g
węglowodany 30 % 17 g
312 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kawałki kaczki posolić, dodać pieprz, wymieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Usmaż kawałki kaczki na patelni, aby skórka była chrupiąca.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Złożyć do żeliwa lub naczynia do pieczenia, dodać wiśnie (wiśnie można wziąć świeże, mrożone lub we własnym soku, ale konieczne jest, aby były bez pestek), wlać tłuszcz, który pozostał na patelni, przykryć pokrywką lub folią, wysłać do piekarnika na 40 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podawaj z lekką sałatką i tłuczonymi ziemniakami. Smacznego!

pyszności!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy