bułka z bananem

jeśli nagle pojawią się goście, przygotuj & quot; szybki & quot; bułkę z bananem. Jeśli nagle niespodziewanie przyjdą goście, nie daj się zaskoczyć - przygotuj "szybki" bułkę z bananem. Przyjaciele nie będą mieli czasu na umycie rąk, a poczęstunek jest już na stole. To się dziwić!
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 5 g
tłuszcze 4 % 2 g
węglowodany 85 % 41 g
194 kcal
IG: 0 / 19 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do gotowania bułki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka z cukrem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj jogurt, proszek do pieczenia i mąkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj trzepaczką i zdobądź ciasto. Ciasto płynne

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub możesz wziąć naoliwioną kalkę kreślarską.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej ciasto i włóż do maksymalnie nagrzanego piekarnika.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podczas pieczenia biszkoptu przygotowujemy nadzienie. Robimy to szybko i łatwo. Banany myjemy, obieramy, kroimy na kawałki, wkładamy do miski

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I mikserem zamieniam w puree, zostawiam małe kawałki bananów. Rolada wygląda ciekawiej.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zrumieniony biszkopt, sprawdź gotowość drewnianym patyczkiem i wyciągnij. Ciasto bardzo zwiększa objętość, a aby zwinąć rolkę, nie potrzebujesz grubej płyty. Dlatego jeśli wystąpi taki zakłopotanie, nie zgubimy się, ale działamy bardzo szybko. Biszkopt przewracamy na wilgotną szmatkę i wzdłuż ostrym nożem dzielimy skórę na pół. Będą 2 bułki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smarujemy nadzieniem i zwijamy w rolkę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Bułka powinna trochę ostygnąć.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posyp gotową bułkę cukrem pudrem, pokrój na porcje i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy