skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do gotowania bułki
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem
Krok 3:
Dodaj jogurt, proszek do pieczenia i mąkę
Krok 4:
Wymieszaj trzepaczką i zdobądź ciasto. Ciasto płynne
Krok 5:
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub możesz wziąć naoliwioną kalkę kreślarską.
Krok 6:
Wlej ciasto i włóż do maksymalnie nagrzanego piekarnika.
Krok 7:
Podczas pieczenia biszkoptu przygotowujemy nadzienie. Robimy to szybko i łatwo. Banany myjemy, obieramy, kroimy na kawałki, wkładamy do miski
Krok 8:
I mikserem zamieniam w puree, zostawiam małe kawałki bananów. Rolada wygląda ciekawiej.
Krok 9:
Zrumieniony biszkopt, sprawdź gotowość drewnianym patyczkiem i wyciągnij. Ciasto bardzo zwiększa objętość, a aby zwinąć rolkę, nie potrzebujesz grubej płyty. Dlatego jeśli wystąpi taki zakłopotanie, nie zgubimy się, ale działamy bardzo szybko. Biszkopt przewracamy na wilgotną szmatkę i wzdłuż ostrym nożem dzielimy skórę na pół. Będą 2 bułki.
Krok 10:
Smarujemy nadzieniem i zwijamy w rolkę.
Krok 11:
Bułka powinna trochę ostygnąć.
Krok 12:
Posyp gotową bułkę cukrem pudrem, pokrój na porcje i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g