ciasto Charlotte gruszki jabłka

Charlotte może być nie tylko z jabłkami, spróbuj jej z gruszkami. Charlotte, dawno i mocno weszła do menu prawie każdej gospodyni domowej. Wynika to z faktu, że gotowanie jest bardzo łatwe, tanie i smaczne. Jeśli Goście muszą przyjść lub domownicy proszą o coś smacznego, oczywiście gotujemy Charlotte. Pierwsze przepisy Charlotte zawierały masło, ale stopniowo znikało z kompozycji. Próbowałem zrobić Charlotte z tym produktem, okazuje się & quot; dla amatora & quot;. Pyszne, ale nie ma zwykłej lekkości i delikatności. Tradycyjnie Charlotte gotuje się z jabłkami, pamiętam, że nawet pierwsze przepisy zaczynały się od tego, że "weź cztery jabłka Antona"... Z jabłkami jest pyszny, ale są inne owoce, takie jak gruszki, świetnie też wyglądają w Charlotte. Na Uralu gruszki są małe, więc bierzemy wagę, około 500-600 gramów. Pamiętaj, aby obrać skórę, jest szorstka w naszych gruszkach i daje niezbyt przyjemny smak podczas obróbki cieplnej. Po pewnym przetwarzaniu pieczemy Charlotte. Możesz z gruszkami lub możesz dodać 1-2 jabłka, daje trochę kwaśności i, oczywiście, nieporównywalny smak i aromat jabłka.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 5 % 2 g
węglowodany 86 % 36 g
167 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka mikserem z cukrem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bez przerywania ubijania dodaj mąkę w małych porcjach. Powstałe ciasto nie powinno być gęste.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz gruszki i pokrój w kliny, usuwając środek z nasionami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W przypadku jabłek usuń również środek i pokrój w kliny

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasmaruj formę olejem i posyp mąką. Połóż pokrojone owoce na dnie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlać ciasto. Odstaw na chwilę, aby ciasto przeciekło przez owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200 g i piec ok. 45 minut. Gotowość do sprawdzenia drewnianym patyczkiem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmij gotową Charlotte z formy. Ostudzić.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp cukrem pudrem. Lepiej posypać gruszkową Charlotte cukrem pudrem z cynamonem, uzyskuje się dość wyrafinowany aromat pieczenia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój na kawałki i możesz zacząć herbatę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy