Babeczka z jagodami na kefirze

pyszna babeczka z jagodami, przygotowywana łatwo i szybko. Możesz użyć świeżych lub mrożonych jagód.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 17 % 11 g
węglowodany 75 % 47 g
302 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka z cukrem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj kefir, mąkę proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Dodaj olej roślinny do ciasta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj jagody zwinięte w skrobię do ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj, włóż do formy nasmarowanej olejem roślinnym. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy