Bublanina lub Charlotte po czesku
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1.Ubij jajka z cukrem w mocną pianę.
2. Powoli wprowadzaj do tej masy masło, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy.
3.Wlać powstałe ciasto na natłuszczoną blachę do pieczenia i ostrożnie ułożyć owoce na cieście. Same opadną trochę podczas pieczenia.
4. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni
5. Piec 30 minut
6. Pokrój schłodzoną Charlotte na kawałki, posyp cukrem pudrem na wierzchu.
2. Powoli wprowadzaj do tej masy masło, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy.
3.Wlać powstałe ciasto na natłuszczoną blachę do pieczenia i ostrożnie ułożyć owoce na cieście. Same opadną trochę podczas pieczenia.
4. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni
5. Piec 30 minut
6. Pokrój schłodzoną Charlotte na kawałki, posyp cukrem pudrem na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g