Bublanina lub Charlotte po czesku

kolejna opcja Charlotte, ale teraz z czeskiej kuchni. . Charlotte i jej odmiany są bardzo popularne wśród Czeskich gospodyń domowych. Nazywają ją bublaniną. Gospodynie domowe są dumne z łatwości i szybkości gotowania. Ale jeśli okaże się lekki, przewiewny i soczysty w tym samym czasie-to zawsze jest to przedmiot szczególnej dumy. Spróbuj i zaskoczyć swoich gości! Specjalne podziękowania dla Mariny Sharychenkova za udostępnienie zdjęcia gotowej Charlotte.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 23 % 17 g
węglowodany 67 % 49 g
351 kcal
IG: 0 / 2 / 98

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min
1.Ubij jajka z cukrem w mocną pianę.

2. Powoli wprowadzaj do tej masy masło, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy.

3.Wlać powstałe ciasto na natłuszczoną blachę do pieczenia i ostrożnie ułożyć owoce na cieście. Same opadną trochę podczas pieczenia.

4. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni

5. Piec 30 minut

6. Pokrój schłodzoną Charlotte na kawałki, posyp cukrem pudrem na wierzchu.







kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy