Curvy Charlotte
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
na początek przygotuj jabłka, usuń nasiona i pokrój w plastry.
przygotowanie ciasta. Ubij jajka z cukrem, aż się spienią. Dodaj wanilinę i sodę, kontynuuj ubijanie, stopniowo wprowadzaj całą mąkę, dobrze wymieszaj, ciasto jest gotowe. Dodaj jabłka do ciasta i wymieszaj.
rozłóż naszą masę w wysmarowanej tłuszczem formie i włóż do nagrzanego piekarnika, piecz przez 20/25 minut. w 180C.piekarnik, aż będzie gotowy do otwarcia. Gotową Charlotte można posypać czekoladą lub cukrem pudrem smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g