skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki na ciasto.
Krok 2:
Przygotowanie ciasta. Wymieszaj mąkę, masło i twarożek starte na grubej tarce, jajko i sól. Zagnieść ciasto.
Krok 3:
Ciasto będzie najpierw zbierane w płatkach, ale kontynuuj zbieranie ciasta rękami. Stopniowo masło połączy się z mąką, a ciasto będzie można uformować w jedną bryłę. Zawiń gotowe ciasto w celofan i wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 4:
Nasmaruj formę olejem. Ugniatamy ciasto na stole rękami w ciasto o średnicy większej niż forma. Ciasto rozprowadzamy do formy i ugniatamy rękami od środka, aby ciasto równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni i zrobić boki o wysokości około 5 cm.
Krok 5:
Składniki do nadzienia. Warzywa myjemy, obieramy ze skórki i szypułek. W zależności od wielkości formy i warzyw, warzywa mogą potrzebować mniej lub więcej.
Krok 6:
Pokrój cukinię lub cukinię i marchewkę na cienkie talerze. Jeśli cukinia jest długa, pokrój paski na pół.
Krok 7:
Pokrój pomidory i cebulę na półpierścienie.
Krok 8:
Wytnij i wyrównaj paski cukinii na wysokości boków ciasta. Rozłóż cukinię i marchewkę na przemian, zaczynając od krawędzi i przejdź do środka.
Krok 9:
Około połowy drogi rozkładamy pomidory i cebulę.
Krok 10:
Następnie nadal układamy cukinię i marchewkę. Włóż plasterki pomidorów na środek. W tym momencie weź szczyptę soli i Posol powierzchnię ciasta.
Krok 11:
Wykonujemy wypełnienie. Zetrzyj twardy ser na grubej tarce, posiekaj natkę pietruszki. Pietruszkę można zastąpić zieloną cebulą lub całkowicie wykluczyć.
Krok 12:
Na talerzu wymieszaj wszystkie składniki do wypełnienia: śmietanę, jajka, ser, pietruszkę, sól do smaku, możesz również dodać swoje ulubione przyprawy.
Krok 13:
Wypełnij powierzchnię ciasta i widelcem równomiernie rozprowadź nadzienie na całej powierzchni.
Krok 14:
Teraz dotknij formy o stół, aby wlać do szczelin między warzywami. I umieść piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 1 godzinę i 30 minut. Jeśli powierzchnia została wcześniej upieczona, przykryj folią.
Krok 15:
Pozostaw gotowe ciasto na 10 minut, a następnie użyj szpatułki, aby przejść wzdłuż krawędzi między formą a ciastem i otworzyć zdejmowany pierścień.
Krok 16:
Ciasto jest gotowe! Oto taka apetyczna skórka z ciasta warzywnego.
Krok 17:
Pokrój na porcje. Ciasto w przekroju jest bardzo piękne. Smacznego!
Krok 18:
W gorącym cieście na pierwszy rzut oka ciasto może nie wydawać się upieczone, ponieważ warzywa dadzą sok i namoczą spód ciasta. Ale w tym czasie ciasto jest dobrze upieczone, a gdy ciasto pęka, jego pory są widoczne.
możesz również wykluczyć pomidory i cebulę, nie ma ich w oryginalnym przepisie, to mój dodatek do sezonu warzywnego.
jeśli nie lubisz twarogu w pieczeniu, możesz zmienić ciasto według własnego uznania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g