jagnięcina z różnymi warzywami pieczona
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
przed gotowaniem jagnięciny gotuj ją w osolonej wodzie przez pół godziny. W tym czasie kroimy cebulę w półpierścienie i pocieramy marchewki. Gotowaną jagnięcinę kroimy na kawałki. Nasmaruj blachę do pieczenia cienką warstwą oleju roślinnego i rozłóż mięso. Rozłóż cebulę i marchewkę na wierzchu, sól, pieprz i dopraw przyprawami do smaku.
posmaruj majonezem i rozłóż ziemniaki pokrojone w talerze, sól, pieprz i posmaruj majonezem. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni lub nieco niżej. Pieczemy mięso przez około godzinę. Podawaj jagnięcinę z gorącymi ziemniakami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g