ciasto na placki Pyaterochka
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie. Włóż powstałą masę do torby i włóż do lodówki na 2 godziny. Wszyscy!
2. Po dwóch godzinach wyjmij ciasto z lodówki, lekko ugniataj w mące i uformuj placki z dowolnym nadzieniem.
ciasto jest miękkie, nie przykleja się do dłoni, dobrze się rzeźbi, a ciasta się nie rozpadają. Może być również stosowany do wszelkiego rodzaju ciast i pizzy.
smacznego, przyjaciele!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g