ciasto na placki Pyaterochka

domowe wypieki-MMM, jedzenie))). Paszteciki w pięć minut. Cóż, bardzo lekkie ciasto !!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 9 % 5 g
węglowodany 76 % 41 g
239 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

1. Wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie. Włóż powstałą masę do torby i włóż do lodówki na 2 godziny. Wszyscy!
2. Po dwóch godzinach wyjmij ciasto z lodówki, lekko ugniataj w mące i uformuj placki z dowolnym nadzieniem.

ciasto jest miękkie, nie przykleja się do dłoni, dobrze się rzeźbi, a ciasta się nie rozpadają. Może być również stosowany do wszelkiego rodzaju ciast i pizzy.

smacznego, przyjaciele!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy