ciasto migdałowo-jabłkowe
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
oddziel białka od żółtek. Ubij białka z połową porcji cukru na mocne szczyty. Ubij żółtka z pozostałym cukrem na białą kremową konsystencję.
roztop masło. dodaj mleko. Dodaj ubite żółtka do ubitych białek.& nbsp; delikatnie wymieszaj szpatułką od dołu do góry. Wymieszaj mąkę migdałową z mąką pszenną i dodaj proszek do pieczenia.
dodaj suchą mieszankę do masy białkowej żółtka.& nbsp; delikatnie wymieszaj szpatułką od dołu do góry. I dodaj schłodzoną mieszankę kremowo-mleczną. Wszystko dobrze wymieszaj. Do formy o średnicy 26cm, & nbsp;pokrytej i naoliwionej papierem, & nbsp;wylać połowę ciasta.& nbsp;na wierzchu cienko pokrojone jabłka. I & nbsp;znowu ciasto. Posyp talerze migdałowe na wierzchu.
włóż ciasto do piekarnika 170 stopni na 35-40 minut. Ostudzić. Miłego picia herbaty!
roztop masło. dodaj mleko. Dodaj ubite żółtka do ubitych białek.& nbsp; delikatnie wymieszaj szpatułką od dołu do góry. Wymieszaj mąkę migdałową z mąką pszenną i dodaj proszek do pieczenia.
dodaj suchą mieszankę do masy białkowej żółtka.& nbsp; delikatnie wymieszaj szpatułką od dołu do góry. I dodaj schłodzoną mieszankę kremowo-mleczną. Wszystko dobrze wymieszaj. Do formy o średnicy 26cm, & nbsp;pokrytej i naoliwionej papierem, & nbsp;wylać połowę ciasta.& nbsp;na wierzchu cienko pokrojone jabłka. I & nbsp;znowu ciasto. Posyp talerze migdałowe na wierzchu.
włóż ciasto do piekarnika 170 stopni na 35-40 minut. Ostudzić. Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Płatki migdałów - 650 kcal/100g
- Mąka migdałowa - 560 kcal/100g