skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty są nieskomplikowane.
Krok 2:
Wymieszaj wszystkie składniki: mąkę, mleko skondensowane, jajka, sodę, skrobię, zmiękczone masło.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj. Dostaniemy umiarkowanie ciasto, takie jak ciasto na naleśniki.
Krok 4:
Pieczemy cienkie ciasta w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 g. chłodzimy ciasta i kroimy je na dwie części w poprzek (z ciasta otrzymasz dwa półkola).
Krok 5:
Przygotuj krem z masła i skondensowanego mleka-ubij w mikserze.
Krok 6:
Posmaruj każde ciasto warstwą kremu.
Krok 7:
Pozostaw na zimno do namoczenia.
Krok 8:
Składamy ciasto.
Krok 9:
Następnie obracamy ciasta pionowo, tak aby cięcie znajdowało się na dole, a na górze jest taka półkula. Brzegi ciast prześwitują przez krem, a na zewnątrz będzie wyglądać, jakbyśmy mieli prawdziwy" kłoda & quot;. Jeszcze raz posmaruj kremem i włóż do lodówki.
Krok 10:
Ciasto można posypać startą czekoladą. Ciasto z kłody jest pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g