Sangrita

nieoczekiwanie przyjemny napój, który pasuje na każdą okazję!
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
29 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

kulinarny przepis na Sangrita pochodzi z Meksyku. W tłumaczeniu na rosyjski oznacza "krew". Sangrita jest wytwarzana w postaci koktajlu bezalkoholowego i bezpośrednio do niego dodaje się tequilę. Sangrita jest albo pijana alkoholem, albo pita jako niezależny napój. Nie daj się zwieść składnikom koktajlu, w wyniku czego powstaje nieoczekiwanie przyjemny napój. Pomidory myjemy, kroimy na krzyż i na chwilę zanurzamy we wrzącej wodzie, aby usunąć skórkę. Pokrój je na kilka części i za pomocą blendera zmiel do stanu puree. Następnie za pomocą wyciskarki do cytrusów wyciśnij sok z pomarańczy. Tę samą procedurę wykonujemy z limonkami. Kto nie ma specjalnej sokowirówki, pokrój owoce na 4 części i wyciśnij sok ręcznie. Następnie pokrój cebulę na małe kawałki i wyślij ją do blendera w celu zmielenia na kleik. Wymieszaj przecier pomidorowy i cebulowy, soki pomarańczowe i limonkowe, a następnie dodaj sól kuchenną, gorące chili i cukier. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, możesz użyć shakera. Przed użyciem koktajl należy schłodzić lub dodać do niego pokruszony lód.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy