skład / składniki
metoda gotowania
kulinarny przepis na Sangrita pochodzi z Meksyku. W tłumaczeniu na rosyjski oznacza "krew". Sangrita jest wytwarzana w postaci koktajlu bezalkoholowego i bezpośrednio do niego dodaje się tequilę. Sangrita jest albo pijana alkoholem, albo pita jako niezależny napój. Nie daj się zwieść składnikom koktajlu, w wyniku czego powstaje nieoczekiwanie przyjemny napój. Pomidory myjemy, kroimy na krzyż i na chwilę zanurzamy we wrzącej wodzie, aby usunąć skórkę. Pokrój je na kilka części i za pomocą blendera zmiel do stanu puree. Następnie za pomocą wyciskarki do cytrusów wyciśnij sok z pomarańczy. Tę samą procedurę wykonujemy z limonkami. Kto nie ma specjalnej sokowirówki, pokrój owoce na 4 części i wyciśnij sok ręcznie. Następnie pokrój cebulę na małe kawałki i wyślij ją do blendera w celu zmielenia na kleik. Wymieszaj przecier pomidorowy i cebulowy, soki pomarańczowe i limonkowe, a następnie dodaj sól kuchenną, gorące chili i cukier. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, możesz użyć shakera. Przed użyciem koktajl należy schłodzić lub dodać do niego pokruszony lód.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g