przedwczesne naleśniki pulchne na kwaśnej śmietanie
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Z mąki, Herkulesa, jajka, cukru, soli i kwaśnej śmietany...
Krok 2:
Zagnieść gładkie, gęste ciasto.
Krok 3:
Rozcieńczyć sodę w gorącej wodzie...
Krok 4:
I wymieszaj z ciastem.
Krok 5:
Wszystko wymieszaj, aż będzie gładkie.
Krok 6:
Naleśniki upiec natychmiast na dobrze rozgrzanej patelni,
Krok 7:
Smażenie z obu stron na złoty kolor. Podawaj naleśniki z miodem lub kwaśną śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mąka owsiana - 369 kcal/100g