Sałatka warstwowa ze szprotami i majonezem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1 szproty są mielone widelcem i układane w pierwszej warstwie.
2 rozłóż starte ziemniaki na wierzchu, posmaruj majonezem.
3 drobno posiekaj zieloną cebulę i rozłóż na ziemniakach
4 następnie rozłóż startą gotowaną marchewkę, posmaruj majonezem.
5 trzy jajka na grubej tarce, wymieszaj z majonezem i rozłóż ostatnią warstwę.
6 udekoruj według uznania. Wkładamy do lodówki na 30-40 minut.
Sałatka warstwowa ze szprotami jest gotowa! Zobacz wideo, aby uzyskać bardziej szczegółowy przepis na sałatkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Szproty - 363 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g