gorące kanapki z gotowaną kiełbasą, białym chlebem i serem

Szybkie obfite śniadanie na produktywny dzień. Rano jest tak mało czasu, ale tak wiele chcesz mieć na czas. Jeśli poświęcisz pięć minut na przygotowanie śniadania, będzie więcej możliwości zrobienia innych rzeczy. Kanapki z gorącą kiełbasą to świetne rozwiązanie na szybkie śniadanie. Proste składniki, łatwość przygotowania i pyszne rezultaty. A fakt, że to rozwiązanie spodoba się dzieciom, nie ma najmniejszych wątpliwości, może nawet sami spróbują je ugotować. Kanapki dobrze uzupełniają owsiankę, jajecznicę lub omlet.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 24 % 12 g
węglowodany 55 % 27 g
235 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 min

obierz i posiekaj kiełbasę. Zetrzyj ser na grubej tarce. Na kromce białego chleba ułożyć kiełbasę, posypać startym serem. Włóż talerz z przygotowanymi kanapkami do kuchenki mikrofalowej na 2-3 minuty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kiełbasa"amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa"doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy