skład / składniki
metoda gotowania
mięso mielone z kurczaka jest bardzo delikatne i przewiewne. Ten przepis jest szczególnie przydatny dla osób, które podążają za swoją sylwetką, nie jedzą tłustych potraw ani małych dzieci. Jako surowiec do mięsa mielonego możesz wziąć dowolne mięso z kurczaka, preferując jego części, które bardziej Ci się podobają. Tak więc mielona pierś z kurczaka jest biaława i bardziej dietetyczna. Jeśli weźmiesz mięso z udek i podudzi z kurczaka, smak gotowych pierogów będzie nieco inny.
przede wszystkim mięso z kurczaka należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą i wytrzeć do sucha ręcznikami papierowymi. Następnie obetnij skórę, Wytnij wszystkie istniejące kości i znalezione żyły, odetnij tłuszcz. Następnie pokrój mięso na małe kawałki, aby wygodnie było z nimi pracować w przyszłości.
następnie przygotuj maszynkę do mięsa lub robot kuchenny i przepuść pokrojone mięso z kurczaka przez urządzenie kuchenne, mieląc je do stanu mielonego.
następnie obierz cebulę i spłucz pod wodą, wytrzyj ręcznikiem. Cebulę drobno pokroić w kostkę, a także dodać do zmielonego mięsa. Możesz oczywiście również przepuścić cebulę przez maszynkę do mięsa, ale po pokrojeniu zachowa swoją soczystość. W przyszłości cebula nada mięsu delikatniejszy i łagodniejszy smak.
obierz również czosnek i spłucz. Następnie posiekaj go, drobno posiekaj ostrym nożem lub przepuść przez specjalną prasę. Posiekany czosnek włożyć do mielonego kurczaka. Doda pikantnego, pikantnego smaku i apetycznego aromatu.
następnie posolić mięso mielone według własnych upodobań i dodać trochę czarnego mielonego pieprzu, aby uzyskać pikantność. Również na tym etapie możesz dodać dowolne przyprawy. Oregano, kminek, gałka muszkatołowa, mielony korinander dobrze komponują się z mięsem z kurczaka. Lub możesz dodać gotową mieszankę włoskich ziół.
aby uzyskać łagodniejszy kremowy smak, wbij jajko kurze do mielonego mięsa. Następnie należy dobrze zagnieść mięso mielone rękami, aż będzie gładkie.
udanych eksperymentów kulinarnych!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g