skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój mięso na dwie części, ubij młotkiem i pokrój na małe porcje.
Krok 2:
Włóż mięso do miski i dodaj do niej skrobię, paprykę, sos sojowy, czarny pieprz i sos chili.
Krok 3:
Pokrój cebulę.
Krok 4:
Pokrój ząbki czosnku w cienkie plasterki.
Krok 5:
Pokrój pomidory ostrym nożem.
Krok 6:
Pokrój ogórek kiszony.
Krok 7:
Pokrój marchewki w cienkie plasterki.
Krok 8:
Posiekaj trochę ostrej papryki.
Krok 9:
Zetrzyj korzeń imbiru.
Krok 10:
Podgrzej patelnię na dużym ogniu, dodając olej roślinny i ponownie wymieszaj marynowane mięso.
Krok 11:
Włóż mięso na patelnię i smaż łopatką, a następnie dodaj czosnek, imbir i cebulę do mięsa.
Krok 12:
Dodaj marchewki, paprykę, chili na patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 13:
Dodaj pomidory i pikle do mięsa z warzywami.
Krok 14:
Gotuj naczynie przez kolejne 3-4 minuty i wyłącz piec.
Krok 15:
Rozłóż nasze gotowe Tajskie mięso na świątecznym talerzu z sałatą i udekoruj pokrojonymi plasterkami cytryny.
eleganckie danie, które zmienia nasze wyobrażenie o pysznych i prostych przystawkach na świąteczny stół noworoczny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g