kanapki z kawiorem mintaja

przepyszna przekąska na każdym stole! Gotowanie jest łatwe! Kanapki z kawiorem mintaja to idealna przekąska do podania gościom. Są pyszne, apetyczne i pięknie wyglądają. A główną zaletą jest to, że produkty są dla nich dość budżetowe. Ponadto przekąska jest przygotowywana przez kilka minut. Możesz podać takie kanapki po prostu na obiad, jeśli chcesz rozpieszczać rodzinę wykwintnym, smacznym i niezwykłym daniem.
viktorinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 10 g
tłuszcze 32 % 15 g
węglowodany 47 % 22 g
271 kcal
IG: 4 / 96 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

najpierw przygotujemy podstawę do kanapek, dla których bierzemy cztery kromki chleba i wycinamy z nich (z każdego plasterka - dwa kółka) szklaną szklanką o cienkich krawędziach (lub foremką do wycinania ciastek,pierścieniem do gotowania) okrągłe półfabrykaty. Następnie smaż półfabrykaty na suchej patelni (co oznacza - bez dodawania oleju) z obu stron, aż będą lekko rumiane. Następnie zostawiamy je do całkowitego ostygnięcia.

w tym czasie przygotowujemy pastę kawiorową. Aby to zrobić, masło powinno być miękkie, to znaczy należy je wcześniej wyjąć z lodówki, aby leżało przez jakiś czas w temperaturze pokojowej i zmiękło. Miękkie masło, a w sumie do tych celów potrzebujesz 25 gramów, połącz z kawiorem mintaja i bardzo dobrze wymieszaj.

umyj mały pomidor i świeże liście bazylii pod bieżącą wodą, osusz je ręcznikami papierowymi. Pokrój pomidora na ćwiartki - jest potrzebny do dekoracji gotowych kanapek.

pozostałym masłem posmaruj cztery całkowicie schłodzone grzanki, równomiernie rozprowadzając na nich olej. Na wierzchu przykryj każdą nasmarowaną grzankę inną Nie nasmarowaną. Okazuje się podwójną kanapkę.

włóż pastę z kawioru mintaja i masła do torby do gotowania, umieść na niej dyszę "gwiazdkę" i posadź, równomiernie rozprowadzając, na każdej kanapce. Zasadniczo nie jest konieczne nakładanie pasty kawiorowej w ten sposób. Możesz po prostu nałożyć mieszankę kawioru i masła na każdą kanapkę, dzieląc ją na 4 równe części.

przechodzimy do ostatniego etapu przygotowania przekąski. Więc udekoruj kanapki ćwiartkami pomidora i gałązkami bazylii.

gotowe! Możesz natychmiast podać te pyszne kanapki do stołu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Kawior z mintaja - 131   kcal/100g

Podobne przepisy