skład / składniki
metoda gotowania
najpierw przygotujemy podstawę do kanapek, dla których bierzemy cztery kromki chleba i wycinamy z nich (z każdego plasterka - dwa kółka) szklaną szklanką o cienkich krawędziach (lub foremką do wycinania ciastek,pierścieniem do gotowania) okrągłe półfabrykaty. Następnie smaż półfabrykaty na suchej patelni (co oznacza - bez dodawania oleju) z obu stron, aż będą lekko rumiane. Następnie zostawiamy je do całkowitego ostygnięcia.
w tym czasie przygotowujemy pastę kawiorową. Aby to zrobić, masło powinno być miękkie, to znaczy należy je wcześniej wyjąć z lodówki, aby leżało przez jakiś czas w temperaturze pokojowej i zmiękło. Miękkie masło, a w sumie do tych celów potrzebujesz 25 gramów, połącz z kawiorem mintaja i bardzo dobrze wymieszaj.
umyj mały pomidor i świeże liście bazylii pod bieżącą wodą, osusz je ręcznikami papierowymi. Pokrój pomidora na ćwiartki - jest potrzebny do dekoracji gotowych kanapek.
pozostałym masłem posmaruj cztery całkowicie schłodzone grzanki, równomiernie rozprowadzając na nich olej. Na wierzchu przykryj każdą nasmarowaną grzankę inną Nie nasmarowaną. Okazuje się podwójną kanapkę.
włóż pastę z kawioru mintaja i masła do torby do gotowania, umieść na niej dyszę "gwiazdkę" i posadź, równomiernie rozprowadzając, na każdej kanapce. Zasadniczo nie jest konieczne nakładanie pasty kawiorowej w ten sposób. Możesz po prostu nałożyć mieszankę kawioru i masła na każdą kanapkę, dzieląc ją na 4 równe części.
przechodzimy do ostatniego etapu przygotowania przekąski. Więc udekoruj kanapki ćwiartkami pomidora i gałązkami bazylii.
gotowe! Możesz natychmiast podać te pyszne kanapki do stołu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Kawior z mintaja - 131 kcal/100g