ciasto karmelowo-twarogowe z orzechami bez pieczenia

pyszny deser bez pieczenia w trzydzieści minut! Najsmaczniejsze ciasto z ciasteczkami z twarogiem, które nie pozostawi nikogo obojętnym i będzie idealne na każdy świąteczny stół!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 33 % 16 g
węglowodany 50 % 24 g
319 kcal
IG: 4 / 50 / 46

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne ciasto karmelowe i twarogowe bez pieczenia, przygotowujemy wszystkie niezbędne do tego składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Namocz dwadzieścia pięć gramów żelatyny w pojemniku z dwustu gramami mleka i dobrze wymieszaj, odłóż na bok, aby puchnąć. Zmiel trzysta gramów Ciasteczek za pomocą blendera, do którego dodajemy sto gramów miękkiego masła i dobrze mieszając otrzymujemy kruche ciasto na przyszłe ciasto.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozprowadzamy okruchy na dnie formy i rozprowadzamy je zagęszczając, po przykryciu boków folią spożywczą, aby nie uszkodzić ciasta, a następnie wkładamy do lodówki na trzydzieści minut, pozostawiając niewielką część okruchów do późniejszego wykorzystania.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj piękną bazę karmelową i wlej dwieście gramów cukru do rondla, wlej pięćdziesiąt mililitrów wody, a następnie umieść na kuchence i wymieszaj syrop cukrowy trzepaczką. Ogrzewamy w pojemniku na kuchence dwieście pięćdziesiąt gramów 33% śmietany, ale nie doprowadzamy do wrzenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zmniejsz stopień kuchenki i ostrożnie wlej dwieście pięćdziesiąt gramów gorącej śmietany do przygotowanej bazy karmelowej cienkim strumieniem, a następnie mieszaj trzepaczką, aż cukier całkowicie się rozpuści i polewa karmelowa będzie gotowa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze spuchniętą żelatynę wkładamy do kubka, kładziemy na kuchence i całkowicie ją rozpuszczamy, ale nie doprowadzamy do wrzenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż pięćset gramów świeżego twarogu do dużej miski, dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego, dwie łyżki mleka i zmiel blenderem do uzyskania gładkości, następnie wlej karmel do masy twarogowej i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj dwie łyżki masy twarogowej do kubka ze schłodzoną żelatyną i dobrze wymieszaj, aż będzie gładka, po czym wlej żelatynę do miski z masą twarogową i dokładnie wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmij formę z podstawą z lodówki i wlej do niej dobrze rozprowadzając połowę masy twarogowo-żelatynowej, a następnie posyp pozostałą kruszonką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój banana w krążki na okruchy i wlej pozostałą masę twarogowo-żelatynową, którą ostrożnie wyrównujemy łyżką i wkładamy do lodówki na godzinę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Aby zrobić polewę czekoladową, włóż jedną łyżkę masła i jedną łyżkę cukru do rondla.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj jedną łyżkę proszku kakaowego do rondla.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj jedną łyżkę mleka do rondla i rozpuść na kuchence w temperaturze mniejszej niż średnia.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ugotowany lukier wkładamy do torby kulinarnej i dekorujemy ciasto pięknymi wzorami czekolady z smugami.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Udekoruj ciasto kawałkami czekolady z orzechami do smaku i pożądania. Udanego przygotowania ciasta i smacznego!

bez piekarnika niesamowite, proste domowe ciasto! Moje ulubione, najsmaczniejsze ciasto bez pieczenia w 15 minut z ciasteczkami z twarogiem! Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie ciasta karmelowo-twarogowego z orzechami i czekoladą razem w domu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Śmietanka 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Kruche ciasteczka - 716   kcal/100g

Podobne przepisy