skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne ciasto karmelowe i twarogowe bez pieczenia, przygotowujemy wszystkie niezbędne do tego składniki.
Krok 2:
Namocz dwadzieścia pięć gramów żelatyny w pojemniku z dwustu gramami mleka i dobrze wymieszaj, odłóż na bok, aby puchnąć. Zmiel trzysta gramów Ciasteczek za pomocą blendera, do którego dodajemy sto gramów miękkiego masła i dobrze mieszając otrzymujemy kruche ciasto na przyszłe ciasto.
Krok 3:
Rozprowadzamy okruchy na dnie formy i rozprowadzamy je zagęszczając, po przykryciu boków folią spożywczą, aby nie uszkodzić ciasta, a następnie wkładamy do lodówki na trzydzieści minut, pozostawiając niewielką część okruchów do późniejszego wykorzystania.
Krok 4:
Przygotuj piękną bazę karmelową i wlej dwieście gramów cukru do rondla, wlej pięćdziesiąt mililitrów wody, a następnie umieść na kuchence i wymieszaj syrop cukrowy trzepaczką. Ogrzewamy w pojemniku na kuchence dwieście pięćdziesiąt gramów 33% śmietany, ale nie doprowadzamy do wrzenia.
Krok 5:
Zmniejsz stopień kuchenki i ostrożnie wlej dwieście pięćdziesiąt gramów gorącej śmietany do przygotowanej bazy karmelowej cienkim strumieniem, a następnie mieszaj trzepaczką, aż cukier całkowicie się rozpuści i polewa karmelowa będzie gotowa.
Krok 6:
Dobrze spuchniętą żelatynę wkładamy do kubka, kładziemy na kuchence i całkowicie ją rozpuszczamy, ale nie doprowadzamy do wrzenia.
Krok 7:
Włóż pięćset gramów świeżego twarogu do dużej miski, dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego, dwie łyżki mleka i zmiel blenderem do uzyskania gładkości, następnie wlej karmel do masy twarogowej i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 8:
Dodaj dwie łyżki masy twarogowej do kubka ze schłodzoną żelatyną i dobrze wymieszaj, aż będzie gładka, po czym wlej żelatynę do miski z masą twarogową i dokładnie wymieszaj.
Krok 9:
Wyjmij formę z podstawą z lodówki i wlej do niej dobrze rozprowadzając połowę masy twarogowo-żelatynowej, a następnie posyp pozostałą kruszonką.
Krok 10:
Pokrój banana w krążki na okruchy i wlej pozostałą masę twarogowo-żelatynową, którą ostrożnie wyrównujemy łyżką i wkładamy do lodówki na godzinę.
Krok 11:
Aby zrobić polewę czekoladową, włóż jedną łyżkę masła i jedną łyżkę cukru do rondla.
Krok 12:
Dodaj jedną łyżkę proszku kakaowego do rondla.
Krok 13:
Dodaj jedną łyżkę mleka do rondla i rozpuść na kuchence w temperaturze mniejszej niż średnia.
Krok 14:
Ugotowany lukier wkładamy do torby kulinarnej i dekorujemy ciasto pięknymi wzorami czekolady z smugami.
Krok 15:
Udekoruj ciasto kawałkami czekolady z orzechami do smaku i pożądania. Udanego przygotowania ciasta i smacznego!
bez piekarnika niesamowite, proste domowe ciasto! Moje ulubione, najsmaczniejsze ciasto bez pieczenia w 15 minut z ciasteczkami z twarogiem! Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie ciasta karmelowo-twarogowego z orzechami i czekoladą razem w domu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Śmietanka 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Kruche ciasteczka - 716 kcal/100g