sałatka Olivier ze świeżymi ogórkami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj ziemniaki, marchewkę i jajka.
marchewki, ziemniaki oraz ogórki i jajka pokroić w kostkę.
filet z kurczaka pokroić w kostkę.
drobno posiekaj zieloną cebulę.
dodaj zielony groszek.
wszystko dobrze wymieszaj.
dopraw majonezem przed podaniem.
marchewki, ziemniaki oraz ogórki i jajka pokroić w kostkę.
filet z kurczaka pokroić w kostkę.
drobno posiekaj zieloną cebulę.
dodaj zielony groszek.
wszystko dobrze wymieszaj.
dopraw majonezem przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g