Kurczak z warzywami po chińsku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj ryż w słonej wodzie. Seler pokroić w kółka, paprykę w paski. Pokrój grzyby na 4 części. Cebulę w kostkę, dusić w rastrze.olej. Połóż seler, grzyby, groszek, paprykę na cebuli. Doprawić.
pokrój filet z kurczaka. Posyp Curry, pieprzem, solą. Smażyć na oleju. Wlać sos syczuański. Gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut.ogień.
Przenieś kurczaka na talerze, do dekoracji-duszone warzywa i ryż.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal / 100g